keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia 2012

Olen lukenut jonkun verran vuonna 2012 ilmestynyttä kotimaista kirjallisuutta. Lukemiseni on ollut kuitenkin laadultaan melko kevyttä eikä ns. vakavampi kirjallisuus tehnyt yhtä poikkeusta lukuunottamatta suurta vaikutusta. Haluan antaa siis ääneni Blogistanian Finlandia 2012 -äänestyksessä vain yhdelle kirjalle. Ääneni saa Sirpä Kähkösen Hietakehto.

Hietakehto teki minuun vaikutuksen Kähkösen muun Kuopio-sarjan tavoin. Kirjan valtteja on vahva ihmiskuvaus ja tunnelma. Erityisesti kirjan lasten ja nuorten maailma on kuvattu taidolla. Pidin kirjan kielestä. Kähkönen on sijoittanut hahmonsa uskottavaan historialliseen ympäristöön. Pidän siitä miten Kähkönen kuvaa ihmisiä hankalissa ja vaikeissa tilanteissa. Hän ei tee sota-ajan ihmisistä mitään ylivertaisia selviytyjiä vaan kuvaa heidät inhimillisinä hahmoina.

1 kommentti:

  1. Ihanaa kun äänestit Hietakehtoa, niin minäkin!

    En tiedä huomasitko, mutta voitit Tuntemattomat tyttökirjat -haasteeni "bonusarvonnan". Minun piti lähettää sinulle aiheesta s-postia, mutta en sitten löytänytkään meiliosoitettasi täältä blogistasi! Ja asia jäi joulukiireiden ym. jalkoihin... Laitatko mulle meiliä osoitteeseen sininenPISTElinnaÄTgmailPISTEcom :)

    VastaaPoista